életrajzhoz
Életrajz
 
1945-ben született Sopronban. A budapesti Török Pál utcai Képző- és Iparművészeti Gimnáziumban érettségizett 1964-ben. A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének és elődszervezetének 1977 óta tagja. Házas, férje Lakatos József Péter szobrász-restaurátor, a Magyar Nemzeti Galéria nyugalmazott munkatársa. Fia, dr. Lakatos Bálint, történész.
Gyermekkora óta Budapest XVII. kerületében Rákosligeten, majd 1987 óta Rákoshegyen él és alkot; a külvárosi környezet szociografikus igényű ábrázoló festészetének egyik alapélménye és témája. 1964-ben kapcsolódott be a Tóth Tibor által szervezett és vezetett Budapest XVII. kerületi Művészetbarát Kör és a Képzőművészeti Szakkör munkájába. Megalakulása óta állandó résztvevője és időnként vezetője is volt a Gyulai Nyári Művésztelepnek. Emellett 1996–1999 között a Nagybánya–Magyarláposi Alkotótábor résztvevője. 1993–1999 között a Czimra Gyula Önképző Egyesület Képzőművészeti Szabadiskolájának és Stúdiójának egyik vezetője, emellett az egyesület elnöke is volt. Tagja a Magyar Vízfestők Társaságának és a Molnár-C. Pál Baráti Társaságnak. A Vigyázó Ferenc Művelődési Társaság alapító tagjaként kiállítások szervezésében és rendezésében vesz részt. Ez irányú helyi közéleti-közművelődési tevékenységéért 2008-ban Rákoshegyért Díjban részesült.
Munkáival rendszeresen szerepelt és szerepel a Vásárhelyi Őszi Tárlaton, Békéscsabán az Alföldi Tárlaton, Debrecenben az Országos Nyári Tárlaton, az Egri Akvarellbiennálén, az Esztergomi Pasztellbiennálén, a Hatvanban rendezett biennálékon, Salgótarjánban a Tavaszi Tárlaton és az Országos Rajzbiennálén, valamint Szegeden a Nyári Tárlaton is. 2004-óta a T-Art Alapítvány tagjaként részt vesz a Magyar Festészet napja rendezvényein is. Képei megtalálhatók a Magyar Nemzeti Galéria, a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum, valamint a Váci Tragor Ignác Múzeum anyagában, továbbá a Csongrád Megyei Önkormányzat, illetve a budapesti T-Art Alapítvány gyűjteményében, a budapesti Gazdagréti Általános Iskolában, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület nagyváradi képtárában, valamint hazai és külföldi magánszemélyeknél.


 

Díjak

1981  Békéscsaba, Alföldi Tárlat, a Békés Megyei Tanács különdíja
1982  Hódmezővásárhely, Vásárhelyi Őszi Tárlat, munkajutalom
1982  Salgótarján, Tavaszi Tárlat, Festészet díja
1986  Hódmezővásárhely, Vásárhelyi Őszi Tárlat, munkajutalom
1999 Hatvan, Moldvay Győző Galéria, „Angol akvarell magyar ecsettel” c. kiállítás, Moldvay Győző emlékplakett
2004 Hatvan, Hatvani Tájkép Biennále, Ezüst Diploma
2006 Magyar Kultúra Napja kiállítás Erdős Renée Ház, Budapest, kiállítási fődíj
2014 Magyar Kultúra Napja kiállítás Erdős Renée Ház, Budapest, kiállítási fődíj